Menu Sluiten

Stookolietank Verwijderen


Stookolietank verwijderen

Informatie over stookolietank verwijderen:

Uw stookolietank laten verwijderen is misschien niet bij wet verplicht, echter is dit wel sterk aan te raden om mogelijke bodemverontreiniging tegen te gaan. Er zijn meerdere aspecten waarom uw stookolietank verwijderen goed is, maar de belangrijkste reden is bodemverontreiniging. Zelfs als uw tank leeg is, blijven er resten achter in uw tank. Indien uw tank zou beginnen lekken zullen deze stoffen in de bodem terecht komen, wat een zware bodemverontreiniging tot gevolg heeft.

Bij het saneren van de stookolietank kan u steeds vragen voor een bodemcontrole.

Info over stookolietank verwijderen

Het terrein van Stookolietank verwijderen

Als u een stookolietank definitief buiten gebruik wilt stellen, dan gelden er enkele belangrijke verplichtingen. De regels zijn afhankelijk van het doel waarvoor de stookolietank gebruikt wordt en de grootte en de plaats van de tank.

Indien uw stookolietank een ondergrondse was, bent u wettelijk verplicht om die te laten leegpompen en proper maken, als u die wil laten verwijderen zal deze uit gegraven moeten worden.

Als de stookolietank niet verwijderd kan worden door obstakels zoals een oprit, dan wordt deze opgevuld door inert materiaal.

Indien u een bovengrondse stookolietank wil laten verwijderen zal deze eerst leeggepompt en schoongemaakt moeten worden, voor deze volledig verwijderd kan worden. Het verwijderen van uw stookolietank wordt sterk aangeraden, sinds het weer plaats vrijmaakt die anders nuttig besteed kan worden.

Meer info over stookolietank verwijderen nu op www.mazouttanksanering.be.

Tags

Afgekeurde Stookolietank Buiten Dienst Stellen | Bovengrondse Stookolietank Saneren | Bovengrondse Stookolietank Verwijderen | Hoe Stookolietank Verwijderen | Leveranciers Stookolietank Verwijderen | Ni |